9/30/2015

OĞLUMA EMANETLERİM 7 / HAYAL GÜCÜ


Uçurtman göğe yükseldiğinde sadece gökyüzünü görme, bırak da ipini saldığın o dev ejderha kanat takıp Çin Setti’ni aşsın. Tibet’in özgürlüğe haykıran karlı dağlarını aşarak Hindistan’a varıp, saklı bir Budist tapınağında soluklansın. Tazelediği nefesi ile güç bulan kanatları, irileşen pençesi ve ağzında püskürtmeye hazır alev topu ile Ganj nehri boyunca uçsun. Kirli ve yorgun nehrin üzerine vuran gölgesi, ardında berrak bir su bırakarak, kanatlarının yelinin değdiği her insanı kutsayarak, püskürttüğü alev tabutlarına kıyıya vurmuş minik bedenleri alıp sonsuzluğa taşıyarak, umut rüzgarlarıyla yol bulup nehir boyunca süzülsün. Ne zaman ki sana dönmesini istiyorsun o zaman ipini çek çocuğum. Ejderha hayalinse gücü de sensin. Hayal gücünle sen koca bir dünyaya hükmedebilirsin.

Pilini takınca oynarsın dediğim telsizi eline alıp “pile gerek yok benim hayal gücüm var” diyen güzel çocuk şimdi sana tek sözüm 5 yaşında öğrendiğin bu kudreti, bu yaratıcılığı, bu doyumsuz hazzı iyi koru. Hayal ettiğin her şeyin gerçekleşebilecek olduğunu bil. Zihninde, yüreğinde canlandırdığın tüm his ve duyguların yaratıcısı sensin. Gözlerini kapayıp düşlemen ve hissetmen yeter sahip olman için.

Hayallerine sahip çık. Onları almak isteyen, eleştiren, basitleştiren, engelleyen ve değersiz gören tüm mahluklarla savaş. Bu senin yaratım savaşın. Sana yaradandan gelen en büyük hediye. Sen ki bu gücü doğru kullandığın gün bilinçleneceksin. Bu senin özgürlük savaşın çünkü sen kendin hakkında ne düşünüyorsan o’sun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder